25. veebruar

Harri Henn
Autor: Wikipedia
25. veebruaril lahkus meie seast kaitseliitlane, erusõjaväelane, riigikaitse õpetaja ja endine Tallinna linna munitsipaalpolitseinik Harri Henn, kes sai laiemalt tuntuks 1990. aasta 23. augustil Tartus põllumajandusülikooli eest Lenini ausamba maha võtmisega.
Kaitseliidu üks taasasutajatest oli Harri Henn Tartus 29. märtsil 1990 asutatud Kaitseliidu Tamme rühma aktiivne looja ja Tamme malevkonna pealik. Esimene Tartu ja Tartumaa ühendatud malevate pealik. Tema eestvõtmisel teisaldas Tamme malevkond 23. augustil 1990 Tartus Lenini ausamba.

Henn oli taasiseseisvumisele aktiivne kaasaaitaja ja Eesti Vabariigi kodanikuks olemisele registreerimise läbiviija ning julgustas taastatava Kaitseliidu liikmeks astumisel, Rahvarindes, Muinsuskaitses, MRP-AEG, ERSP, GENF-49. Haaslava valla esimese volikogu liige. Oli Eesti Kongressi liige.

Erukapten Harri Henn töötas juhtivatel Kaitseliidu ja kaitseväe ohvitseri ametikohtadel ja aitas alates 1990. aastast kaasa tööle noorkotkaste ja kodutütardega.

Henn organiseeris aastaid narko- ja kuritegevuse ennetusliku projekti “Noor iseteadev riigikodanik-turvaline Mustamäe” raames haukalaagreid Aegna saarel.

Henn oli muuhulgas autasustatud Kaitseministeeriumi Teeneteristi II klassi teenetemärgi, Kaitseliidu Valgeristi II klassi teenetemärgi ja Vabadussõja mälestusristiga.

Harri Henn jääb igavesti meie südameisse.