2. veebr

Tartu rahulepingu aastapäev.

Hommik algab kell 9 pärgade asetamisega Pauluse kalmistul asuvale Vabadussõja memoriaalile ning 9.30 Raadi kalmistul Julius Kuperjanovi hauale ja Lõuna-Eesti vabastajate mälestussambale.

Kell 10 algab traditsiooniline Tartu rahulepingu aastapäeva mälestustseremoonia Vabadussõja monumendi Kalevipoeg juures. Sõna võtavad Tartu linnapea Urmas Klaas, Kaitseväe Akadeemia kadettveebel Martin Melnitšuk ja Korp! Vironia oldermann Hans Markus Kalmer. Monumendile asetatakse pärjad. Tartu rahule tulevad au andma akadeemiliste organisatsioonide esindajad.

Kell 11 algab Tartu rahu platsil (Vanemuise 33) Tartu rahu aastapäevale pühendatud gümnaasiumiõpilaste kõnekoosolek. Gümnasistide hääl kõlab läbi noorte valitud tuntud tartlaste tsitaatide. Noori tervitavad haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ning Tartu linnapea Urmas Klaas. Gümnasistide kõnekoosoleku korraldab tänavu Annelinna gümnaasium.

PILDID TARTU RAHULEPINGU AASTAPÄEVALT Poska Gümnaasiumi juures, Vanemuine 35:

Peale aastapäeva tähistamist pitkapoiste nõupidamine KL majas. Osalesid: Vaike, Viivi, Evi, Kerstin, Raimond, Toivo, Ivar, Jaan, Udo, Rein T, Rannar, Rein I, Indrek. Arutelu teemad: eelmiselt esimehelt saadud kasti sisu arhiveerimine, eesolevad üritused, raha taotlemine, lahkunud liikmete kalmud, uued liikmed, sünnipäevad.