25. nov külas 2016. a tunnustatud MTÜdel Tartumaal

Päeva jooksul külastame nelja erinevat organisatsiooni, nendest kolm asuvad maapiirkonnas ja üks Tartu linnas.

MTÜ Iseseisev Elu on asutatud aastal 1997 ning kasvatud on erinevaid teenuseid pakkuvaks organisatsiooniks. Selle MTÜ juures toimetab igapäevaselt ka Tartu Toidupank. Organisatsioonist pikemalt saab lugeda siit http://www.iseseisev-elu.ee/

Pildigalerii näitab presidendi külaskäiku

Meeri küla on üks tegus ja toimekas küla Nõo vallas. Selts asutati aastal 2003, vahepealsel ajal on esimesed eestvedajad kõrvale astunud ja toimetamas on uued ja aktiivsed eestvedajad. Seltsil on oma külamaja ning igal suvel toimub rahvarohke ja väga oodatud külapäev. Koostöö vallaga on hea, aga omavalitsuse eelarve ju vägagi piiratud ja samas on seltsil omajagu kulusid, mis katmist vajavad ja projektide puhul on vaja ka omafinantseeringut. Kuidas teenida tulu ja igapäevaselt külamaja üleval pidada? Sellele küsimusele proovime laupäevase külaskäigu ajal ühist vastust leida.
Meeri Küla Arendamise Seltsi tegevustega saab tutvuda siin http://www.meerikas.eu/index.php

Külastajad saavad oma nööbi seinavaibale õmmelda

Väike armas seljatoega lastetool, mis on momendil lillealuseks

Väike-Rakke küla on Tartumaa Aasta Küla 2016. Eks see tiitel räägib nii toredast kogukonnast kui ka heast koostööst vallaga ja ka küla elanike endi vahel. Või? Tegemist on toimeka külaga, kus asub ka 100 laua sild. Mis see on ja kuidas seostub EV100 sünnipäevaga, kuuleme ja näeme juba ise kohale minnes. https://www.facebook.com/Rakke-K%C3%BClaselts-385327691632259/

Algamas on kadriõhtu

Väike-Rakke külaplats, taamal vasakul Võrtsjärv

Rõngu Pillimuuseum on nagu üks suur aarete kamber. Iseenesest mõista on seal palju pille, uuemaid ja vanemaid ja töökorras ning ka juba välja teenitud puhkusele läinuid. Kuid samuti on seal tore eestvedaja Anti, kelle lood erinevatest eksponaatidest võiks kesta pikalt ning mis seal imestada kui teda vaadates ja kuulates tekib mõte, et selles muuseumis on kogu Anti hing ja aeg. Kui tekkis väike põnevus, siis sisse saab piiluda juba siit https://www.facebook.com/Pillimuuseum-1474409956122885/

Pillimuuseumis on kasutada lava ja saal